Parc de Bombers de Santa Coloma de Cervelló

L’espai precedent a la intervenció del projecte és una nau entre mitgeres de forma rectangular, de 36x20m, situada entre un seguit de naus de les mateixes característiques, amb façana principal a la carretera que va de Sant Boi de Llobregat a Sant Vicenç del Horts i la façana posterior a la via del tren.

El volum de la nau principal està cobert per una estructura metàl.lica lleugera d’encavallades en forma d’arcs i corretges metàl.liques que suporten la coberta de fibrociment

Més...

La intervenció sobre l’edifici existent es basa en 2 operacions: d’una banda consolidar les dependències en el volum existent a la part davantera i de l’altra construïr un nou volum a la part posterior per allotjar la nova zona de vestidors, gimnàs i magatzems, conferint una màxima amplitud a l’espai de la cotxera.

El nou espai resultant de la cotxera es caracteritza per la disposició d’una envolvent perimetral de planxa metàl.lica industrial de 3’70 metres d’alçada que es desplaça lleugerament del mur existent i reflexa el moviment dels vehicles i la seva activitat a l’interior de l’edifici.

La nova envolvent actúa com un dispositiu que altera i redefineix l’experiència de l’espai original de l’espai i propicia una estratègia d’apropiació per part dels usuaris.

Emplaçament:
 Santa Coloma de Cervelló. Barcelona
Any:
 2012
Estat:
 Projectes recents
M2:
 932m2
Client:
 Gestió d’Infraestructures, S.A.U. - GISA
Pressupost:
 970.532 €

Equip

Xavier Vancells
Manu Pagès, Anna Bullich

Col·laboradors

Estructura: BOMAINPASA

Instal.lacions: JG Enginyers

Aparellador: Toledo-Villareal Arquitectos tècnicos

Infografia: dB Renders

Premis

1er premio concurso