Sala d'Estudis ETSEIT

L'objecte de projecte és la reforma i ampliació de la Sala d'Estudi de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa, una construcción d’estil modernista obra de l'arquitecte Lluís Muncunill i Domènech.

Es tracta d'un espai de doble alçada, construït amb jàsseres metàl.liques i voltes de cerámica, caracteritzat per la presencia de tres grans finestrals en la façana principal que proporcionen una atmòsfera especial amb un alt nivel de lluminositat.

Més...

Es proposa la construcció d’ nou altell que es retira dels extrems, amb la intenció de no intercediren la façana principal ni en les portes d’accés, de gran alçada creant una connexió a doble alçada entre la planta primera i el nou forjat.

L’estructura de l’altell es configura a partir d’una secció constant de jàsseres de fusta laminada que cobreixen la totalitat de l’espai. Les jàsseres es pleguen en el marge lateral per habilitar l’escala d’accés, generant una nova geometria que qualifica l’espai.

El nou altell, situat a la máxima alçada possible respecte el forjat original , genera un espai comprimit que es caracteritza per la secció contínua de les voltes ceràmiques originals. Conté 6 sales d'estudi tancades per treball en grup amb accés a un espai central comú.

Emplaçament:
 Terrassa. Barcelona
Any:
 2011
Tipus:
 Docent
Estat:
 Projectes recents
M2:
 300m2
Client:
 UPC- Universitat Politècnica de Catalunya
Pressupost:
 291.814€

Equip

Xavier Vancells, Jaume Armengol
Manu Pagès, David Brufau