Bloc de 13 vivendes al carrer Baldrich

Xavier Vancells + Franc Fernández + Carles Puig

Fugir de l’ús prefixat i exclusiu dels espais proposant una distribució oberta i amb un màxim nivell de flexibilitat que esborri les condicions programàtiques de cada dependència és el propòsit principal del projecte, generant un tipus d’espai que permet ser viscut de diferents maneres i possibilitant un ús mixt d’habitatge i treball.

Més...

Sota aquesta premissa, els habitatges s’ organitzen en 4 franges paral.leles que defineixen 4 espais de diferents característiques:

La primera franja, recolzada en la mitgera del solar, agrupa els espais comuns de distribució als diferents habitatges i els elements de comunicació vertical.

Una segona franja recull els serveis higiènics i de cuina, així com un vestíbul d’accés a l’habitatge que serveix com a distribuïdor de les diferents estances.

La franja central, de característiques molt neutres, conté la sala d’estar i els dormitoris.

Finalment, la quarta franja es desenvolupa de forma lliure al llarg de la façana, esdevenint un espai-galeria que connecta les estances i actua com a filtre entre els espais interiors i l’exterior, permetent un control tèrmic eficient dels habitatges.

La diferència entre plantes simplex i dúplex estableix a l’edifici un sòcol que li permet contextualitzar amb l’alçada de baixa i dos plantes de les edificacions veïnes del barri.

Emplaçament:
 Terrassa. Barcelona
Any:
 2004
Tipus:
 Vivenda
Estat:
 Construït
M2:
 1.500m2
Client:
 SOMUHATESA - Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa S.A.
Pressupost:
 1.052.133 €

Equip

Xavier Vancells, Franc Fernández, Carles Puig
David Batllès, Joan Anguita, Raül Salas, Xavier Tutó, Anne-Sophie De Vargas

Col·laboradors

Estructura: Base Dos

Structure: Base Dos

Engineering: RC Enginyers

Budget: Josep Malgosa

Photograph: Andrés Flajszer