Llotja ATHC

Xavier Vancells + Jaume Armengol

1er premi 4a Biennal d’Arquitectura del Vallès 2006

L’objecte del projecte és la reforma i ampliació de la pista i la grada existents del Camp Josep Marquès de l’Atlètic de Terrassa i la substitució de la tribuna existent en motiu de la celebració d’un esdeveniment internacional.

Més...

L’espai cobert de la nova tribuna es genera a partir de la disposició de 9 elements estructurals en forma de “T” que creen un voladís envers la pista de hockey de 4’80 metres que cobreix les localitats i un segon voladís de 2’30 metres envers l’espai posterior que genera una galeria coberta d’accés i celebració d’esdeveniments. Aquest espai es tanca amb un vidre longitudinal compost de 8 unitats de 3’20 metres d’alçada per 2’60 d’ample que ofereix transparència lumínica i protecció al vent, i es complementa amb un segon element compost per una cortina de xarxa d’acer inoxidable que permet sectoritzar l’espai i alhora enriqueix les seves qualitats perceptives.

L’ús del vidre laminar es realitza amb la intenció de treballar amb la llum com el material de construcció essencial, considerant les interaccions positives que genera en l’entorn i entre els éssers humans. L’elecció del color groc intens emfatitza les possibilitats d’emmirallament de la coberta sobre el vidre i genera una sinergia cromàtica amb el verd de la gespa artificial de la pista.

Emplaçament:
 Terrassa, Barcelona
Any:
 2006
Tipus:
 Esportiu, cultural
Estat:
 Construït
M2:
 Area 6.100 / build 1.300m2
Client:
 Atlètic Terrassa Hockey Club
Pressupost:
 207.668 €

Equip

Xavier Vancells, Jaume Armengol
Montse Garcia, Jordi Bosch, Víctor Lacima, Manuel Pagès, Santi Mañero.

Col·laboradors

Structure: Josep Florència

Photograph: Andrés Flajszer

Premis

1er premi concurs

1er premi 4a Biennal d’Arquitectura del Vallès 2006

Notícies relacionades

4a Biennal d'Arquitectura del Vallès Veure...

Inaguració Seu Social del Atlètic Terrassa Hockey Club (ATHC) Veure...

Publicacions relacionades

4BAV Veure...