Seu Social de l'ATHC

Xavier Vancells + Jaume Armengol
Finalista Premis FAD d'Arquitectura 2010

L’objecte del projecte és la reforma i ampliació de la Seu Social de l’Atlètic Terrassa Hockey Club. Les instal.lacions esportives de l’ATHC es troben situades en un entorn paisatgístic privilegiat directament connectat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. La seva proximitat als nuclis urbans de Terrassa, Matadepera i Sabadell li confereixen una posició estratègica de gran potencial.

Més...

L’edifici preexistent, una antiga construcció del 1952, es caracteritza per estar situat entremig d’una pineda consolidada que genera un agradable microclima on s’han anat desenvolupant les seves activitats. Immediatament annex a l’edifici se situa el camp d’hockey principal del club, creant una intensa interacció d’esdeveniments.

La construcció preexistent es composa de dos volums construïts en dos moments diferents: un primer en forma d’U que conté l’àrea de bar-restaurant i genera un espai públic exterior en forma d’era i un segon volum hexagonal de geometria inclusiva que conté diverses sales de reunió i oficines.

La intervenció sobre l’edifici es realitza en base a tres estratègies projectuals:

1.Substracció:
El buidat de dependències a l’interior de l’edifici existent genera un nou espai buit de característiques indeterminades que es converteix en un espai social més ampli.

2.Interacció:
Entorn l’espai central buidat es desenvolupa una nova construcció perimetral on es disposen les noves dependències. Aquestes el qualifiquen i alhora multipliquen les possibilitats programàtiques del conjunt.

3.Connexió:
La inserció d’una rampa interior entre els dos volums existents activa les connexions de l’edifici amb l’entorn i amb la coberta perimetral. Aquesta s’ estén envers el camp d’hockey generant una terrassa – umbracle que ofereix una vista panoràmica de les instal.lacions alhora que es converteix en un lloc ideal per seguir la competició.

La nova construcció perimetral es disposa en el solar amb la màxima atenció als arbres existents: una casa entre els pins.

Els elements bàsics a partir dels quals s’ha desenvolupat el projecte i la construcció de l’edifici són el vidre, la llum i els arbres existents, tots tres amb el mateix grau d’importància. Només a partir de la seva interacció es pot llegir el resultat final.

Emplaçament:
 Terrassa, Barcelona
Any:
 2010
Tipus:
 Esportiu, oficines, restauració, oci
Estat:
 Construït
M2:
 Area 2.568m2 / built 1.680m2
Client:
 Atlètic Terrassa Hockey Club
Pressupost:
 1.647.594€

Equip

Xavier Vancells, Jaume Armengol
Antonio Vagace, Montse Garcia, Manu Pagès

Col·laboradors

Structure: Josep Florència

Engineering: RC Enginyers

Budget: Josep Malgosa / Josep Sánchez

Photograph: Jordi Bernadó

Notícies relacionades

Inaguració Seu Social del Atlètic Terrassa Hockey Club (ATHC) Veure...

Premis FAD 2010 Veure...

La Seu Social de l'ATHC ha estat convidada a participar en els Premis IOC/IAKS 2011 per Equipaments Esportius i de Lleure Veure...

La Nova Seu de l’ATHCen Los Árboles como Límite, article d’Anatxu Zabalbeascoa Veure...

Publicacions relacionades

Detail Nº4/2010 Veure...

On Diseño Nº312 Veure...

SPACE Nº518 Veure...