Centre d'Art Huarte

Xavier Vancells + Franc Fernández + Carles Puig

1er premi concurs

Entenem el nou Centre d’Art d’Huarte com un centre d’activitats socials i expositives que permet ser ampliat, modificat o reestructurat permanentment. Sota aquesta premissa, el projecte opta per plantejar una estratègia arquitectònica que genera uns espais d’exposició i activitat al voltant del contenidor, entenent que l’important del museu és la seva activitat, no el contenidor.

Més...

El contenidor queda definit no només pel contingut que s’exposa en el seu interior, sinó també per l’activitat canviant que es desenvolupa al seu voltant: projeccions a l’aire lliure, exposicions temporals exteriors, actuacions musicals, celebracions i actes públics, se succeeixen creant d’aquesta manera una interacció activa entre museu, ciutat i entorn natural.

Des d’aquesta estratègia es defineixen una sèrie d’espais:

1. L’espai inferior. El contenidor queda suspès sobre una nova topografia deprimida que genera un espai d’aparcament susceptible d’acollir diferents activitats depenent de la franja horària i estacional.

2. L’espai envoltant. El contenidor s’envolta d’una geometria facetada composada per una xarxa metàl.lica tensada que crea una sèrie d’espais verds al seu voltant preparats per acollir exposicions temporals a l’aire lliure així com diferents actes i esdeveniments socials.

3. L’espai plataforma. La planta baixa del conjunt es concep com un nivell públic transparent de gran permeabilitat que regula els diferents accessos a l’edifici i permet una autonomia d’ús dels espais en diferents franges horàries.

4. L’espai expositiu. Espais buits i neutres amb les instal.lacions i les infrastructures adequades per ser transformats en cada exposició o performance com un enorme edifici teatral.

El Centre d’Art, independentment de l’ús expositiu que es desenvolupa al seu interior, es concep i es resol com un focus d’activitats que fomenten la participació en la vida pública d’Huarte.

Emplaçament:
 Huarte, Navarra
Any:
 2007
Tipus:
 Cultural, oficines, espai públic
Estat:
 Construït
M2:
 6.154 m2
Client:
 Ayuntamiento de Huarte. Sociedad Municipal de Urbanismo (AREACEA)
Pressupost:
 6.180.080 €

Equip

Xavier Vancells, Franc Fernández, Carles Puig
David Batllès, Raül Salas, Carolina Jarreta, Xavier Tutó. Fernández, Carles Puig

Col·laboradors

Estructura: Base Dos

Instal.lacions: RC Enginyers

Aparellador: Xavier Toledo. Luka Aranguren

Fotografia: Andrés Flajszer

Premis

1er premi concurs

Notícies relacionades

Inaguració del Centre d'Art Huarte Veure...

ARQCAT Veure...

Construccions Patents NEW Architecture MADE in Catalonia, Frankfurt Veure...

Publicacions relacionades

ARQCAT Veure...

A+T Nº29 Veure...

Construccions Patents Veure...

Temes d'Arquitectura Nº6 Veure...

Arketypo Nº5 Veure...

Proyectar Navarra Nº101 Veure...